۱۳۸۹ آبان ۱۷, دوشنبه

راهنمای جستجوی مقاله در اینترنت

 D T D M
سلام
شاید برای کسانی که در دنیای اینترنت عبور و مرور زیادی دارند و به وب گردی می پردازندواضح باشد که بیشترین چیزی که در سایت ها وجود دارد و تنها موضوعی که اغلب مشترک است بین موضوعات تمام سایت ها، همین بخش مقالات است.چرا که وجود مقالات امار سایت را به روشی معجزه آسا زیاد تر می کند.البته باید توجه داشت که عموم مردم به دنبال چه چیزی و چه موضوعاتی پیرامون مقالات هستند تا از طریق انتشار آنها بتوانیم ترافیک سایت را افزایش دهیم.برای اینکه مقالات مورد نظر را در دنیای وسیع نت بیابیم راه های زیادی وجود دارد که ساده ترین آن همین روش سرچ بوسیله موتور های جستجو است.به این روش همانطور که واقفید موتور جستجو اسامی سایت هایی را به شما نشان می دهد که در آن ها مقالاتی وجود دارد.اما باید بدانیم که برای هر کاری باید از راه خود وارد شد .اینترنت که بزرگترین بستر فناوری در عصر جدید است برای مقالات و جستجوگران آن ها چاره ای بسیار پسندیده اندیشیده است که مورد بحث این پست است.


1.امكانات سرچ گوگل براي جستجوي مقاله در اينترنت

چندي است كه گوگل اقدام به راه اندازي يك موتور جستجو براي مقالات و گزارشهاي دانشگاهي كرده است كه گوگل اسكالر نام دارد. نخستين واكنشهاي متخصصان كامپيوتر و كتابدار حاكي از كارآمدي و نقش موثر اين سرويس جديد گوگل است. 
در اين موتور جستجو، مقالات علمي، مجلات، نشريات و گزارشهاي تخصصي و دانشگاهي طبق اصول رايج جستجو در وب با توجه به ميزان اعتبار و تناسبشان با موضوع موردنظر در صفحات قرار مي گيرند و اولويت با مقالاتي است كه بيش از همه مقالات موردارجاع قرار گرفته باشند. اگر در گوگل كلمه human-genome را جستجو كنيم، فهرستي از ميليون ها پيوند با تاكيد بر واژه genome بر روي صفحه ظاهر مي شود. در حالي كه اگر همين واژه ها را در گوگل اسكالر جستجو كنيم، حدود 100000 پيوند و مقاله كه از سال 2001 به اين سو در مجلات نيچر و ساينس چاپ شده اند، در اختيارمان قرار مي گيرد. 
از طريق اين سرويس مي توان به چكيده مقالاتي كه در PubMed و يا ناسا وجود دارند، همچنين متن كامل مقالات و نوشته هاي فيزيك كه در arXive هستند، دسترسي پيدا كرد. 
البته اين موتور جستجو، نواقص و كمبودهايي دارد. از آن جمله مي توان به فهرست راهنماي ناقص و ناكارآمد آن اشاره كرد. تعداد زيادي از مقالاتي كه اطلاعات پيچيده اي دارند، هنوز وارد مجموعه گوگل اسكالر نشده اند. به علاوه مقالاتي وجود دارند كه به طور كامل در اختيار گوگل قرار نگرفته اند. به عنوان مثال، الزويور ، بزرگترين ناشر مقالات علمي، هنوزچكيده مقالاتش را در اختيار گوگل اسكالر قرار داده است.
براي ورود به صفحه گوگل اسكالر اينجا را كليك كنيد.







 2.جستجوی مقاله توسط سایت Find Article 

این سایت ازآرشیو بیش از ۳۰۰ مجله تخصصی و عمومی برای جستجوی مقاله است. که در کنار یافتن مقاله خدمات بسیار خوبی از جمله ایمیل کردن مقالات برای کاربران نیز بهره مند است.


برای این کار ابتدا به سایت www.findarticles.com شوید:

برای ادامه در قسمت های For موضوع مقاله و در قسمت Search نوع بانک اطلاعاتی را وارد کنید:

باتوجه به شکل بالا موضوع مقاله مورد جستجو ایران و در قسمت سرچ هم میتوانید با توجه به شکل زیر بانک اطلاعاتی مورد نظر را انتخاب کنید. (موضوع مورد جستجو باید با بانک مورد نظر سنخیت داشته باشد)

انتها دکه find it! را فشار داده تا لیست مقالات پیدا شده را به ما نشان دهد.
پس از اتمام جستجو و یافتن مقاله مورد نظر میتوانید هم آن را بخوانید و هم چاپ کنید و آن را برای دوستتان از طریق امکانات سایت ایمیل کنید (قابل ذکر است که فقط لینک مقاله برای دوستتان ارسال میشود نه خود مقاله)

فرستادن مقاله به یک mail box:

برای فرستادن مقاله به یک mail box باید راه های زیر را طی کنید:
ابتدا بر روی Email This Article کلیک میکنیم تا کادر زیر نمایان شود:

در مستطیل اول یعنی قسمت Recipient"s Email Adress:
آدرس ایمیل را تایپ می کنیم.(لینک مقاله به این آدرس ارسال می شود)

در فیلد دوم نام خود ا بنویسید و در قسمت سوم (Your Email Adress) ایمیل خودتان را وارد کنید.
در قسمت Comments می توانید متن یا هر چیز دیگری به ایمیل ارسال کنید.

امکانات دیگر .findarticles:
وقتی شما در قسمت Search به دنبال مقاله ای می گردید جستجو گر برای تمام کلمات شما اعم از اینکه نام فرد مجله یه مقاله باشد نتایجی را نشان می دهد حال اگر شما بخواهید این جستجو را شخصی سازی کنید یعنی فقط آنچه شما می خواهید نمایش بدهد ،سایت امکاناتی نیز در نظر گرفته است که میتوانید با اعمال دستوراتی بر روی کلمات مورد جستجو ،جستجویی نزدیک تر به خواسته شما را انجام دهد .
این دستورات اعمال کلمات And با علامت (+)
و کلمه Not با علامت (-) است .
نحوه کار و استفاده از دستورات بالا به شرح زیر است.

برای استفاده از And شکل کلی دستوربه صورت زیر است:

+Text1+Text2+Text3
این بدین معناست که هر کدام از کلماتی که بعد از + می آید باید در نتیجه جستجو وجود داشته باشد.

از عبارت Not به صورت زیر استفاده می کنیم:
شکل کلی دستور:

-Text1-Text

معنی دستور به این شرح است که کلماتی که پس از علامت – می آیند نمی توانند در نتیجه جستجو بیایند.
قابل ذکر است که از این دو علامت همزمان نیز می توانند بیایند.و تغییراتی را بر روی نتایج بوجد آورند.

قابل ذکر است که در ایران هم سایت WWW.IRAN-ARTICLE.IR بانک مقالاتی را برای مقالات ایرانی بوجود آورده که میتوان مقالات بسیاری را از آنجا جستجو کرد.

-- 
Regards
Arman Shirzadi